La meva llista de blogs

divendres, 23 de desembre de 2005

tancat per vacances/cerrado por vacaciones


Avui a les vuit del vespre s'inicien les meves vacances annuals. Les aprofitaré per descansar i, per descomptat, per brodar una mica. Així que ens veiem el proper any.
BONES FESTEEEEEEESSSSSSS.

Hoy a las 20h empiezan mis vacaciones anuales. Las aprovecharé para descansar y, por supuesto, para bordar un poco. Nos vemos el año entrante.
FELIIIIIICES FIESTASSSSSSS

dijous, 22 de desembre de 2005

Bones Festes / Felices Fiestas

Sigui com sigui que celebreu el Nadal, des d'aquí vull desitjar a totes aquelles persones que de tant en tant us deteniu a llegir els meus comentaris, unes BONES FESTES. També m'agradaria agrair-vos que dediqueu part del vostre temps a respondre'm. Sigui el Tió, sigui el Pare Noel, el nen Jesús (per les meves amigues de Veneçuela) o els Reis d'Orient, espero que a tothom us arribi un bonic present. Però hem de recordar que el millor regal d'aquests dies és l'alegria de poder-los guadir amb els que estimem i ens estimen.
Enguany no heescrit pas la carta als reis, perquè tinc més del que podria haver pensat mai. Tinc una persona molt especial al costat de la qual em llevo cada matí i tinc una nova família que m'ha acollit amb els braços oberts, per tant, només puc demanar una cosa: molta i molta SALUT. Només aquells que no la tenen, saben que preuada és.

Sea como sea que celebréis la Navidad, desde aquí os quiero desear a todas aquellas personas que os detenéis a leer mis comentarios, unas FELICES FIESTAS. Aprovecho la ocasión para agradeceros también vuestra atención, suggerencias y respuestas. Sea el Tió, Papá Noel, el niño Jesús (para mis amigas venezolanas) o los Reyes Magos, espero que a todas os llegue un bonito presente. Pero recordemos que el mejor regalo de estas fechas es la alegría de poderlos celebrar con aquellos que amamos y nos aman.
Este año no he escrito la carta a los reyes, porque tengo más de lo que nunca habría soñado. Tengo una persona muy especial, al lado de la cual me despierto cada mañana, y tengo una nueva familia que me ha acogido con los brazos abiertos; por lo tanto, únicamente puedo desear una cosa: mucha y mucha SALUD. Sólo aquellos que no la poseen, saben lo valiosa que es.

sachetsNo volia anar-me'n de vacances sense mostrar-vos l'acabat dels sachets perfumats. Us vaig mostrar les provatures i ara ja els podeu veure. La tela que es veu al fons és la que he utilitzat per fer la part posterior. A la part superior hi ha un llacet que servirà per poder-los penjar a l'armari. I tot i que no es veue tenen una obertura a la part inferior, que es per on es pot omplir amb les flors seques perfumades.
Ha estat un treball ràpid, per la qual cosa no descarto fer-ne més.

No quería irme de vacaciones sin mostraros el acabado de los sachets perfumados. Os enseñé las pruebas que iba realizando y ahora por fin podeis verlos terminados. La tela que es ve al fondo es la que he empleado para la parte posterior. La cinta servirá para poder colgarlos en el armario. Y aunque no se puede apreciar tienen una abertura en la parte inferior, que es por donde se pueden reemplazar las flores secas perfumadas.
Ha estado una labor rápida, por lo que no descarto elaborar otros.

dimecres, 21 de desembre de 2005

una de pintura

Hi ha detalls en què em fixo moltíssim. Tot allò que tingui a veure amb la imatge, però no amb la imatge física de les persones, em crida molt l'atenció. Em meravello de com se'ns presenten les coses, serà una rucada, però és així. Em fixo en coses que poden semblar realment insignificants, com ara un sobret de sucre, una etiqueta d'una ampolla de vi, el logo d'una marca d'electrodomèstics...
A vegades penso que hauria de fer algun curs de disseny gràfic, però llavors toco de peus a terra, perquè al meu cap bullen i bullen idees imaginatives, però és queden així bullint, perquè sovint sóc incapaç de plasmar-les. No sé passar de quelcom abstracte a quelcom real. Quan vull materialitzar alguna ocurrència de les meves, acaba convertint-se en un blufff. Em falta potser habilitat. I és precisament la manca d'aquesta qualitat el que fa que admiri tant a persones que la posseeixen. Heu vist les meravelles que saben fer companyes de px com la Nela o l'Ana??? I no tant sols elles, últimament he descobert blogs de noies que fan autèntiques obres d'art amb un tros de feltre o amb ganxet.
El dibuix sempre ha estat una assignatura pendent. Si em veiessiu dibuixar, riurieu moltíssim, perquè encara dibuixo esquemàticament a les persones amb una rodoneta i uns palets simulant el cos i les articulacions. I no es tracta realitzar dibuixos realistes, no és això, sino dibuixos amb gust, que són incapaços de brollar del meu llapis. El dia en què es va repartir la creativitat està clar que jo no hi era. L'estiu passat vaig descobrir una artista força curiosa en un reportatge del canal 33, l'Eva Armisen. Si us agraden aquestes il·lustracions, doneu un cop d'ull a la seva web. No té desperdici. www.evaarmisen.com

Hay detalles que me atraen muchísimo. Todo aquello que tenga que ver con la imagen, pero no con la imagen física de las personas, me llama mucho la atención. Me fascina el modo en que se nos presentan los objetos, será una memez, pero es así. Me paro a observar cosas que pueden parecer insignificantes, como el sobrecito del azúcar que acompaña al café, una etiqueta de una botella de vino, el logo de una marca de electrodomésticos...
A veces pienso que podría realizar algún curso de diseño gráfico, pero entonces pongo los pies sobre la tierra, porque a pesar que en mi cabeza hierven y hierven ideas imaginativas, se quedan así hirviendo, porque soy incapaz de plasmarlas. No se convertir algo abstracto en algo real. Cuando quiero materializar alguna ocurrencia, se convierte en un blufff. Quizás lo que me falte sea habilidad. Precisamente la falta de esta cualidad en mi persona, hace qe admire a personas que la poseen. ¿Habéis visto que maravillas llevan a cabo compañeras de px como Nela o Ana? Y no sólo ellas, últimamente he descubierto blogs de chicas que elaboran auténticas obras de arte con un pedazo de fieltro o a base de ganchillo.
El dibujo siempre ha sido mi asignatura pendiente. A día de hoy aún dibujo personas de forma esquemática, una redonda para la cabeza y unos palitos como extremidades. Y no se trata de querer hacer dibujos realistas, no es eso, sino dibujos con gusto, que son incapaces de aflorar de mi lápiz. El verano pasado descubrí una artista muy curiosa en un reportaje del canal 33, Eva Armisén. Si os gustan estas ilustraciones, no dejeis de echar un ojo a su web, no tiene desperdicio.
www.evaarmisen.com

dimarts, 20 de desembre de 2005

Alegria

Hi ha una frase que diu "tot depén del color del mirall amb que es mira" (no sé si en català és així, o es tracta d'una simple traducció literal, això és el que té a vegades el bilingüisme). Doncs avui el color del meu mirall ha de ser un color molt alegre, perquè porto un dia d'allò més contenta. La meva alegria tonta va començar ahir al gimnàs. Hi ha dies que només baixar cap a la sala de les màquines, marxaria cap a casa. Però ahir no, tenia una marxeta gimnasil tremenda a sobre la bici, a la cinta, fent cames... i tot a ritme de Pastora. El descobriment d'aquest grup va ser tota una troballa fantàstica. Les seves cançons em transmeten una alegria tremenda, em contagien un bon rotllo difícil de descriure amb paraules. I aquesta sensació encara em perdura avui. Avui tant se me'n fa si els cotxes m'adelanten cometent una imprudència per part dels seus conductors; o si hi ha una clienta impertinent que creu que tu tens la culpa de tots els seus mals; o si la companya de la feina es penja medalles amb un treball en equip; o milers d'altres fets que en un dia normal em treuen de pollaguera. Avui tot és alegre i tot ho veig amb ulls d'alegria. No sé, potser aquí està la clau de la meva alegria: anar al gimnàs cada vespre amb l'mp3 de Pastora. O serà que divendres començo les meves tan merescudes vacances. Ufff portava un any i mig sense descansar i ja era hora. : )


Existe una frase que dice "todo depende del color del cristal con que se mira. Pues hoy el color de mi cristal tiene que ser un color muy alegre, porque llevo un día de lo más contenta. Mi alegría tonta comenzó ayer en el gimnasio. Hay días en que bajar hacia la sala de máquinas es una tortura. Ayer no fue así, tenía una marcha gimnasil tremenda sobre la bici, en la cinta, haciendo piernas... y todo a ritmo de Pastora. El descubrimiento de este grupo ha sido todo un hallazgo maravilloso. Sus canciones me transmiten una tremenda alegría, me contagian un buen rollo difícil de describir con palabras. Y esta sensación embriagadora todavía persiste. Hoy no me importa si los coches me adelantan cometiendo una imprudencia por parte de sus conductores; o si una clienta impertinente cree que tú tienes la culpa de todos sus males; o si mi compañera de oficina se cuelga medallas con un trabajo realizado a medias; o miles de otros hechos que en una día normal me hubiesen sacado de quicio. Hoy todo es alegre y lo veo a través de ojos alegres. Quizás esa sea la clave de mi alegría personal: ir cada noche al gimnasio con el mp3 de Pastora. O será que el viernes empiezo mis tan merecidas vacaciones. Ufff llevaba más de año y medio sin descansar y ya tocaba. :)


dilluns, 19 de desembre de 2005

Caga Tió


Hi ha una tradició nadalenca a Catalunya que sempre m'ha entusiasmat: el Caga Tió. Es tracta d'un tronc personificat, amb la seva careta, potetes i com a bon català, amb la seva barretina. A sobre se li col·loca una manta que alhora serveix per a que el Tió no passi fred i de pas per tapar el que posteriorment cagarà. Com sempre els catalans en defensa de l'escatologia, jajajaja.
És la canalla la protagonista d'aquesta bonica tradició. Els infants amb un bastó a les mans piquen sobre el tió, mentre canten: "caga tió, caga tió, avellanes i torró, que si no et donaré un bon cop de bastó". Immediatament, el tió ben obedient deixa veure la "cagadeta". No acostumen a ser grans regals, ja que aquests es reserven per la nit de reis.
Jo recordo el tió de la meva infantesa. Era una nena molt crèdula, perquè tot i veure que el tió de casa no era un tronc sino una caixa blava d'eines, pensava que veritablement em deixava un regalat cada nit de nadal.


Hay una tradición navideña catalana que siempre me ha entusiasmado: Caga Tió. Se trata de un tronco personificado, con su carita, sus patitas y como buen catalán, con su barretina (el de la foto no la tiene). Encima se le coloca una manta que sirve para que el Tió no pase frío y de paso para tapar lo que posteriormente cagará. Como siempre los catalanes en defensa de la escatologia, jajajajaja.
Son los pequeños de la casa los protagonistas de esta bonita tradición. Los niños con un bastón en la mano pegan al tió, mientras cantan "caga tió, caga tió, avellanes i torró, que si no et donaré un bon cop de bastó", algo así como "caga tió, caga tió, avellanas y turrón, que si no te arrearé un buen bastonazo". Inmediatamente, el tió obediente muestra su "cagadita". No suelen ser grandes regalos, ya que estos se reservan para la noche de reyes.
Recuerdo el tió de mi niñez. Era una niña muy crédula, puesto que aún viendo que el tió de mi casa no era un tronco, sino una caja azul de herramientas, pensaba verdaderamente que me dejaba un regalito cada nochebuena.

Fresh Water Pearls

Dues setmanes enrere vaig començar el quadre Fresh Water Pearls. Vaig aprofitar la setmana dels ponts per fer px, però em vaig estancar, perquè ara porto uns dies sense tocar-lo i m'he de posar les piles si vull tenir-lo enllestit a temps. M'agradaria regalar-li a la meva mare pel seu sant, a principis de juliol, però vist el meu ritme no sé si estarà. És que és la primera vegada que em llenço a fer un quadre d'aquestes característiques, és a dir, on tota la tela va coberta pel disseny. Li quedarà prou bé a la seva habitació, li donarà color i serà com tenir una finestra al mar, ara que per ella és tan difícil atansar-se a la platja.


Dos semanas atrás inicié el cuadro Fresh Water Pearls. Aproveché la semana de los puentes para hacer px, pero desde entonces no he vuelto a tocarlo y voy a tener que ponerme las pilas si quiero tenerlo listo a tiempo. Me gustaría que fuera el regalo de santo de mi madre, a principios de julio, pero visto mi ritmo no sé si podrá ser. Es la primera vez que me lanzo a bordar una labor de estas características, es decir, donde toda la tela acaba cubierta por el diseño. Lucirá estupendo en su habitación, le dará colorido y será como tener una ventana abierta al mar, ahora que para ella es tan difícil acercarse a la playa.

divendres, 16 de desembre de 2005

bastidor

Aquest estiu una sra molt amable d'Altafulla em va obsequiar amb un estri que anava de cap a les escombreries. Quan em van comentar si m'interessava, vaig fer un salt de la cadira. Què era, què era??? Doncs un bastidor força antic. Exactament no sé de quan data, però fent càlculs podem esbrinar-ho. Si la sra en qüestió té uns 80 anys i em va comentar que era de la seva mare... doncs ben bé podria tenir-ne uns cent. No ho sé del cert, però al llibre dels abc de monsieur Sajou n'apareix un de semblant en un dibuix del s.XIX, per tant, podria ser fins i tot més antic. De totes maneres, són pures especulacions. Hauríem de datar-lo amb el mètode del C14.

Actualment el seu estat no és òptim, ja que el feien servir com a prestatgeria de botelletes de licor petitones. Hi ha feina per restaurar-lo. La base té molts forats produïts per la carcoma. Així que el primer pas a seguir ha estat ruixar-lo vàries vegades amb un líquid especial i deixar-lo dintre de bosses en un espai fosc. Per sort la carcoma únicament ha afectat a la base i no a la resta. Una opció seria canviar la fusta, però ja no seria el mateix i prefereixo conservar les màximes peces possibles de l'original.

La resta està força ben conservat, tret de la roba on es cosia la tela de brodar. A la foto es poden apreciar uns claus que unien aquesta roba als rodets. Això sí ho retiraré.
També crec que seria interessant llimar totes les parts, omplir els foradets amb "masilla" especial i després bernisar-lo. Aprofitaré aquests dies de Nadal per posar-m'hi i després ja decidiré si l'utilitzaré o el tindré com una peça de decoració antiga.


Este verano una sra muy amable de Altafulla me obsequio con un útil que iba de cabeza a la basura. Cuando me comentó si me interesaba, boté de la silla. ¿Qué era?¿Qué era? Un bastidor bastante antiguo. Exactamente no sé cuantos años debe tener, pero haciendo cálculos podemos averiguarlo. Si la sra en cuestión tiene unos 80 años y me comentó que era de su madre... pues podría llegar a tener unos cien años. No puedo asegurar que sea el mismo, pero en el libro de abc de monsieur Sajou, aparece uno parecido en un dibujo del s.XIX; por lo tanto incluso podría ser más antiguo. No obstante, son puras especulacions. Tendría que datarlo con el método del C14.

Actualmente su estado no es óptimo, ya que lo utilizaban como estantería para botellitas de licor. Hay trabajo para restaurarlo. La base presenta bastantes agujeritos producidos por la carcoma. Así que el primer paso ha sido rociarlo varias veces con un líquido especial y dejarlo dentro de bolsas en un lugar oscuro. Gracias a dios la carcoma únicamente ha atacado a la base y no al resto del bastidor. Una opción sería cambiar la madera de la base, pero ya no sería lo mismo y prefiero conservar las máximas piezas originales posibles.

El resto está bastante bien conservado, a excepción de la tela donde se cosía la tela de bordar. En la foto se pueden apreciar unos clavos que unían esta pieza a los rodillos. Esto sí lo substituiré.
También sería interesante lijar todas las partes y rellenar los agujeritos con masilla especial y barnizarlo. Aprovecharé esta breves vacaciones navideñas para ponerme manos a la obra y después ya decidiré si lo utilizo para bordar o lo reservo como una pieza de decoración antigua.dijous, 15 de desembre de 2005

Sira

Aquests dies fa un fred de mil dimonis!!!! Però està clar que ella no perdona. Això és sagrat!!! Cada matí després d'esmorzar, evidentment, les dues, hem d'anar de passeig. Llavors les paraules màgiques són: "Sira, parc" i es torna lela. Comença a donar voltes i em condueix cap a la porta. Aquest és el ritual del matí, perquè al vespre n'hi ha un de similar. Jo crec que el parc és un dels seus llocs preferits; evidentment, per necessitat fisiològica, però també perquè li agrada córrer, saltar, empaitar coloms o qualsevol altre mixó, o menjar herba, a vegades sembla una vaqueta negra pastant. Els caps de setmana anem una mica més enllà, ens adintrem pel bosc i la muntanya. Allí campa alegrement, va al seu aire, ensumant, mirant, corrent. La platja, en canvi, ja no l'entusiasma tant. La sorra sí, però l'aigua ni parlar-ne.
I una altra cosa que tampoc li fa massa gràcia és veure'm asseguda davnat del bastidor. Llavors contraataca i em porta el seu "nino" i me'l deixa sobre els genolls per a que juguem. Mireu si no li agrada el px que un dia va agafar-me una bosseta on deso els fils i va acabar amb ella. Ho va escampar i enredar tot. El menjador semblava un camp de batalla!!


Esta semana hace un frío horrible!!!! Pero está claro que ella no perdona.¡¡¡ Esto es sagrado!!! Cada mañana después del desayuno, de ambas por supuesto, tenemos que ir de paseo.
En ese instante, las palabras mágicas son: "Sira, parque" y se vuelve majareta. Empieza a dar vueltas hasta conducirme a la puerta. Este es el ritual matutino, porque por la noche hay otro similar. Yo creo que el parque es uno de sus lugares preferidos; evidentement, por necesidad fisiológica, pero también porque le encanta correr, saltar, perseguir palomas o cualquier pájaro, comer hierba (muchas veces parece una vaquita pastando). Los fines de semana vamos más allá adentrándonos en el bosque o por la montaña. Allí se mueve a sus anchas olisqueando, mirando, corriendo. La playa, pero, ya no la entusiasma tanto. La arena sí, pero el agua lejos lejos.
Y otra cosa que tampoco le gusta es verme sentada delante del bastidor. Entonces tiene una manera muy peculiar de contraatacar: se acerca con su muñeco para dejármelo sobre mis rodillas queriendo jugar. Deduzco que el px no le gusta nada porque un día se lió con una bolsa donde guardaba los hilos, que acabaron enredados y deshilacjados. El comedor parecía un campo de batalla.

dimecres, 14 de desembre de 2005

lletra J/ letra J

Com que no m'acabava de convèncer gaire l'efecte del fil blanc sobre la roba Mulberry Pastel; he optat per fer un canvi de color. Ara ja només em queda donar-li l'acabat final, crec que acabaran sent uns saquets de flors seques per a l'armari. De tant en tant, és motivador brodar cosetes petites, s'enllesteixen ràpidament.

Como el efecto del hilo blanco sobre la tela Mulberry Pastel no me convence del todo, he optado por probar con un cambio de color. Ahora ya sólo queda decidir el acabado final, creo que se convertirán en unos saquitos de flores secas para el armario. De vez en cuando resulta motivador bordar detalles pequeños, porque los resultados son inmediatos.

dilluns, 12 de desembre de 2005

em vaig animar i... / me animé y...

Després de passar tot el cap de setmana fullejant els llibres, ahir al vespre em vaig animar a brodar la meva inicial. Vaig triar una lletra que pugués acabar ràpidament i amb la tonteria em vaig quedar fins a les 2 de la matinada per enllestir-la. El resultat no m'acaba de convèncer. Ja em direu què en penseu. La tela és un lli color Mulberry Pastel i com que està feta a partir de fils rosats i blancs, no sé si la inicial destaca prou. Potser hauria de canviar de color, no??????

Después de pasar todo el fin de semana hojenado los libros, ayer por la noche me animé a bordar mi inicial. Me decanté por una letra que pudiera acabar rápidamente y con la tontería la acabé a las 2 de la madrugada. El resultado no es del todo satisfactorio. Ya me direis que pensais. La tela es un lino de color Mulberry Pasterl y como está hecha a partir de hilos rosados y blancos, no sé si la inicial destaca mucho. Quizás mejor cambie de color, verdad?????

bibliografia

Des què he descobert que el món del px ha arribat també als blogs, en molts d'ells he trobat interessants referències bibliogràfiques. I precisament d'algunes d'elles us volia parlar avui, ja que em vaig animar a adquirir alguns llibres. En principi són llibres amb dissenys totalment oposats al que estic acostumada a brodar. Els tres llibres són francesos i adquirits a través de http://www.amazon.fr. Aquest primer Sajou Passion des Alphabets Anciens conté únicament abecedaris antics, això sí precedits d'una bona introducció on s'explica l'origen dels llibres de monsieur Sajou. Aquests quadernets eren utilitzats per les dames de l'època. Algunes eren senyoretes refinades que els utilitzaven per brodar les seves inicials al seu eixovar. Les noies de classe humil, en canvi, brodaven treballs per encàrrec en moltes ocasions. Recordo fa uns anys haver vist a casa de la meva àvia unes fulles que havien de formar part d'un quadernet espanyol de característiques similars. Si us agraden els abecedaris antics, aquest llibre us apassionarà.

La segona adquisició ha estat Bleu, Blanc, Bistre. Broderies au p
oint de croix. Aquí podem trobar motius diversos, com ara geomètrics, abecedaris... dividits en tres parts del llibre, cadascuna de les quals està dedicada a un color (blau, blanc o cru). Força recomable tant pels patrons com per les idees de com acabar una treball, ja que no sempre hem de fer quadres.

Abecedaires Fantaisie
està format exclusivament per diferents tipus d'alfabets, però en aquest cas gens antics, sinó com el títol indica plens de fantasia. Hi ha lletres envoltades de follets, lletres primaverals, lletres amb motius de cuina... Això sí, el meu abc preferit és el de la portada. És espectacular i segurament un dels meus propers treballs.


Gracias a haber descubierto que el px ha llegado también a los blogs, en muchos de ellos he hallado interesantes referencias bibliográficas.
Precisamente de algunas de ellas os quiero hablar hoy, ya que me animé a adquirir algunos libros. En principio se trata de libros con diseños totalmente opuestos a los que estoy acostumbrada. Los tres son libros franceses y comprados a través de
www.amazon.fr.
El primero
Sajou Passion des Alphabets Anciens contiene únicamente abecedarios antiguos, eso sí precedidos de una buena introducción donde se explica el origen de los cuadernillos de monsieur Sajou. Eran utilizados por las damas de la época. Algunas eran nobles que los empleaban para bordar sus iniciales en su ajuar. Las chicas de clase humilde bordaban trabajos por encargo en muchas ocasiones. Recuerdo hace unos años haber visto en casa de mi abuela algunas hojas similares que formaban parte de un cuadernillo español. Si os gustan los abecedarios antiguos, esta obra os apasionará.

Mi segunda adquisión ha sido
Bleu, Blanc, Bistre. Broderies au point de croix. Aquí podemos encontrar motivos diversos: geométricos, abecedarios...; divididos en tres partes del libro, cadauna de las cuales está dedicada a un color (azul, blanco o crudo). Muy recomendable tanto por sus patrones como por las ideas que aporta de como acabar una labor, ya que no todo se reduce a enmarcar.

Abecedaires Fantaisie está formado exclusivamente por distintos tipos de algabetos; pero en este caso no antiguos, sino como el título indica llenos de fantasía. Encontramos letras rodeadas de gnomos, letras primaverales, letras con motivos de cocina... Eso sí, mi abc preferido es el de la portada. Es espectacular y segurament uno de mis próximos proyectos.

divendres, 9 de desembre de 2005

sorpresa, sorpresa


Ja s'atansa el Nadal, però fa mesos que vaig començar a planificar algunes sorpreses. No diré cap mentida si us dic que va ser a finals d'estiu quan em vaig posar a confeccionar les botes nadalenques. Tampoc diré cap mentida dient que han estat tot un èxit, i precisament ha estat l'entusiame que han despertat el que m'ha animat a confeccionar-ne una tercera. Estic segura que la destinatària el rebrà amb molta alegria. De moment, dir-vos que està en camí.
Això sí si us animeu a fer-ne alguna, descarteu els fils metàl·lics de DMC i els de rayon. Jo no sé que tenen aquest tipus de fils, però a mi m'ha resultat una tortura brodar amb ells. Realment resulta difícil treballar amb ells. Els metàl·lics continuament se'm desfilaven i els filets negres que hi ha al seu interior apareixien. En canvi, els de rayon em relliscaven de l'ull de l'agulla. Ja sé que podia haver intentat posar-hi cera, però... Sembla ser que DMC ha canviat la composició dels metàl·lics, no obstant, la propera vegada em decantaré pels Kreinik.

Se acerca la Navidad, pero hace meses que comencé a planificar algunas sorpresas. No os mentiré si os digo que fue a finales del verano cuando inicié la confección de las botas navideñas. Tampoco mentiré si afirmo que han sido todo un éxito; y precisamente ha sido el entusiasmo que han provocado lo que me ha animado a confeccionar una tercera. Estoy segura que la destinataria la recibirá con mucha alegría. De momento, deciros que está en camino.
Eso sí, si os animais a confeccionar alguna, os recomiendo que descarteis los hilos metálicos y de rayón de DMC. Me ha resultado sumamente difícil trabajar con ellos. Los metálicos continuamente se deshilachaban y los hilillos negros que hay en su interior aparecían. En cambio, los de rayon me resbalaban de la aguja. Ya sé que el uso de la cera podía haber facilitado la labor, pero... Parece ser que DMC ha cambiado la composición de los metálicos; no obstante, la próxima vez me decantaré por los Kreinik.

una capsa molt especial / una caja muy especial

Bé, ja vaig comentar que avui desvetllaria el misteri. Què vaig rebre el passat dimecres?????? Doncs, una capseta de fusta molt especial, precisament per la persona que me la va enviar. Des d'aquí vull tornar a agrair-li el detall. L'especial del regal és que la capsa ha estat pintada a mà i, per descomptat, el brodat de la tapa. A més a dintre hi ha tot un seguit de compartiments per a poder desar les diferents bossetes d'infusions. Aiiii, cosetes com aquestes em va pensar que al món hi ha molta gent que val la pena conèixer. Que algú se'n recordi de tu i tingui el detall de gastar unes hores del seu temps en preparar-te una sorpresa... no té preu!!!! Ara a gaudir-la!!
La meva afició al té me la va encomanar el Jordi, perquè jo de sempre he sigut més aviat cafetera, i encara ho sóc. Això, però, no vol dir que un cop cada dos mesos fem una visita al Tea Shop de Tarragona i descobrim nous aromes. L'últim ha estat el Rooibos Sabana. Ufff té un gust un pel peculiar, que no us recomano si preferiu gustos com el té negre amb fruites del fosc o el té de mango. Però a la vida s'ha de tastar tot!!!

Bueno, os comenté que hoy desvelaría el misterio. ¿¿Qué recibí el miércoles???? Una cajita de madera muy, pero que muy especial, precisamente por la persona que me la envió. Desde aquí quiero volverle a agradecer el detalle. Lo que hace a este regalo especial es el hecho de que está pintada a mano y, por supuesto, por el bordado de la tapa. Además en su interior hay una serie de compartimentos para guardar las bolsitas de infusiones. Aiiii, hechos como éstos me hacen pensar que en el mundo todavía existen personas a las que vale la pena conocer. ¡¡¡Qué alguien se acuerde de ti y tenga el detalle de dedicarte unas horas de su tiempo para prepararte una sorpresa... no tiene precio!!!! Ahora a disfrutarlaaaaa.
Mi afición al té me la contagió Jordi, porque yo siempre he sido más cafetera, y todavía lo soy. De todos modos, eso no implica que de vez en cuando nos acerquemos al Tea Shop de Tarragona y descubramos nuevos aromas. El último ha sido el Rooibos Sabana. Ufff tiene un gusto un pelín particular, que no os recomiendo si preferís una buena taza de té negro con frutas del bosque o un té de mango. Pero en la vida tenemos que probarlo todo!!!!

dimecres, 7 de desembre de 2005

el carter passa de llarg / el cartero pasa de largo

Normalment el carter passa de llarg del meu carrer. A Altafulla el servei postal no és que marxi d'allò més bé. Aquesta fotografia il·lustra bastant bé la situació. En més d'una ocasió em trobo les meves cartes que sobresurten de la bústia d'algun veí. Com avui, aquest matí hi havia una notificació de Correus a la bústia d'uns veïns que ja no hi viuen. Sort que la seva correspondència sobresurt i he vist el meu nom!!! Divendres promoto enseyar-vos què m'ha arribat.


Normalmente el cartero pasa de largo de mi calle. El servicio postal de Altafulla no es que vaya sobre ruedas. Esta fotografia ilustra bastante bien la situación. En más de una ocasión me encuentro mis. cartas que sobresalen del buzón de algún vecino. Como hoy, esta mañana había una notificación de Correos en el buzón de unos vecinos que ya no viven. Suerte que su correspondencia está hasta los topes y sobresale y he visto mi nombre!!!! El viernes prometo enseñaros que me ha llegado.


dies de pont, dies de creus / días de puente, días de cruces

Aiiiiisssss que bé que van per a tot uns dies de festa, en tenia unes ganes!!! Desconnectes de la feina, dels maldecaps, dorms una mica més (això si no tens una gosseta que ja a les 8 del matí s'atansa per despertar-te i reclamar-te atenció) i fas menys del que a priori tenies pensat fer. Però bé, aquest pont déu n'hi do del temps aprofitat: mitja decoració nadalenca de l'apartament, visita a la perruqueria, i evidentment unes quantes creus al Freshwater Pearls.
Aquí us mostro la portada del patró, com ja vaig comentar es tracta d'un patró gratuit, que em va facilitar DMC EE.UU. Mayté, la profe del grup Mágico Punto de Cruz, el va brodar com a encàrrec per una senyora nord-americana, crec. La història no té desperdici. L'esmentada sra volia regalar-lo a la seva jove, però aquesta no fent massa cas de la seva sogra o futura sogra, el va rebutjar abans de veure'l. Això sí, un cop va veure la joia, la magnífica obra d'art, es va estirar dels cabells per no haver-la acceptat quan va tenir oportunitat. Conclusió: mai hem de dir que no a un regal, i menys encara quan es tracta d'un regal que val el seu pes en or, no pel valor material, sino pel valor sentimental, per tot l'amor que hi ha en l'objecte en sí, com en la persona que ens ofereix el present.


Aisssss, qué bien que sientan unos días de fiesta, tenía unas ganas!!!! Desconectas del trabajo, de los quebraderos de cabeza, duermes un poco más (eso si no convive contigo una perrilla que ya a las 8 de la mañana se te acerca para despertarte y reclamarte atención), eso sí siempre haces menos de lo que habías planificado. De todos modos, este puente me ha cundido: media decoración navideña del apartamento, visita a la peluquería, y evidentemente unas cuantas cruces al Freshwater Pearls.
Aquí os muestro la portada del patrón, como comenté se trata de un patrón gratuito, que me facilitó muy amablemente DMC EE.UU. Mayté, la profe del grupo Mágico Punto de Cruz, lo bordó como encargo para una sra norteamericana, creo. La historia de este bordado no tiene desperdicio. La sra en cuestión quería regalarle una labor a su nuera, pero ésta no haciendo demasiado caso a su suegra o futura suegra, rechazó el regalo antes de verlo. Eso sí, una vez vista la magnífica joya objeto de regalo, se tiró de los pelos por no haberla aceptado cuando tuvo ocasión. Moraleja: nunca tenemos que decir que no a un regalo, y menos cuando se trata de algo que vale su peso en oro, pero no por su valor material, sino por el valor sentimental, por todo el amor que hay en el objeto en sí, como en la persona que nos brinda el presente.

dijous, 1 de desembre de 2005

Nou projecte / Nuevo Proyecto


Tot i que avui no fa el fred d'ahir, com a mínim no tenim vent, el que donaria ara mateix per estar a casa, aissssssss.......... Estaria asseguda amb una manteta a la falda i davant del bastidor, envoltada d'agulles, tissores i fils. Aquestes tardes són ideals per fer px alhora que escoltes la ràdio.
Justament ahir vaig començar un quadre que serà per a la meva mare. És un patró gratuit de DMC anomenat Fresh Water Pearls. Aconseguir-lo va ser un treball d'allò més difícil, fins que vaig caure que potser DMC USA em podria ajudar. Sens dubte, només tinc paraules d'agraïment per a DMC, ja que després de contactar amb ells via mail es van oferir a enviar-me'l a casa de franc, juntament amb uns altres esquemes gratuits. Així que... no hi ha res impossible.


Aunque hoy no hace el mismo frío de ayer, como mínimo no sopla viento, lo que daría ahora mismo por estar en casita, aissssssss....... Estaría sentadita con una manta en la falda, delante del bastidor, rodeada de agujas, tijeras e hilos. Estas tardes son ideales para hacer px, mientras escuchas la radio.
Ayer precisamente comencé un cuadro que será para mi madre. Se trata de un patrón gratuito llamado Fresh Water Pearls. Conseguirlo fue un arduo trabajo, hasta que no caí en la cuenta que podía contactar con DMC USA para que me ayudaran. Sin lugar a dudas sólo puedo tener palabras de agradecimiento para DMC, ya que después de contactar con ellos via e-mal se ofrecieron a enviármelo gratuitamente a casa, junto con otros patrones. Así que... no hay nada imposible.