La meva llista de blogs

dijous, 17 de desembre del 2015

Bon Nadal



Per mi les festes nadalenques comencen amb el sorteig de la loteria del 22 de desembre, tot i que cada vegada l’inici del Nadal s’avança més i més. No fa pas massa anys els llums de la meva ciutat s’encenien pel pont de la Puríssima i ara hi ha un desfici irrefrenable que fa que a finals de novembre ja s’encenguin. Bé, serà que hi ha una necessitat creixent de fomentar el consumisme, necessitat que no comparteixo en absolut, però qui sóc jo per criticar el que els altres volen. És totalment lícit que els botiguers vulguin vendre i vendre, però amb mi que no comptin.
En part és per això que a casa tenim pocs guarniments nadalencs comprats, tret de l’arbre i quatre boles, tota la resta està fet a mà (els elfs Tilda, els dos brodats de Mirabilia, aquest i aquest, el camí detaula, el ren Rudolfla corona amb el moixonet, els estels de feltre... i algun altre que no he publicat al blog, encara). Déu n’hi dó!
Enguany he recuperat unes lletres brodades de fa molt de temps. Són un abecedari del llibre Sajou, Passion des Alphabets ancienes. Les lletres estan brodades utilitzant fils metàl·lics de DMC, que no recomano en absolut. És difícil treballar amb ells perquè són aspres, gens suaus, fins i tot utilitzant la cera especial per fil. A més, el fil en si està format per diferents filaments metàl·lics a l’interior dels quals hi ha un fil negre, així que a mesura que vas brodant, els filets metàl·lics es desgasten i deixen veure el fil negre interior. Els vaig utilitzar ja fa uns anys i em van desagradar tant que un cop acabades aquestes lletres, el vaig deixar oblidats en un calaix i allí segueixen. Potser ara DMC en fabrica de millor qualitat, ho desconec, però aquests no són gens recomanables. I aquestes lletres també van acabar oblidades en una bossa juntament amb el feltre completava el projecte. No em va agradar el resultat gens ni mica, per això he volgut recuperar-les, desfer la banderola que havia fet i tornar-ne a fer una de nova. No tenia cap tela adient, però ho vaig solucionar en la visita a la fira nadalenca de patchwork a Sitges (quina meravella de carpa, d’ambient, de tot, espero que sigui la primera de moltes). I aquí està la meva banderola refeta, ara m’agrada molt més!!

I a vosaltres, us agrada fer a casa els guarniments de Nadal o preferiu comprar-los?









Para mí las fiestas navideñas empiezan con el sorteo de la lotería del 22 de diciembre, a pesar que cada vez el inicio de la Navidad se adelanta más y más. Hace unos años el alumbrado navideño de mi ciudad se encendía para el puente de la Purísima y ahora un impulso irrefrenable hace que a finales de noviembre ya estén las calles ornamentadas. Bueno será que hay necesidad de fomentar el consumismo, necesidad que no comparto en absoluto, pero quien soy yo para criticar lo que el resto parece querer. No obstante, es lícito que los comenciantes quieran vender más, pero para ello que no cuenten conmigo.
Es en parte por ello que en casa tengo pocos adornos navideños comprados, a excepción del arbolito y unas cuantas bolas, el resto está hecho a mano (los elfos Tilda, los dos bordados Mirabilia, este y este otro, el camino de mesa, Rudolf, el renola corona con el pajarito, las estrellas de fieltro… y alguno otro que no he publicado todavía en el blog).  

Para este año he recuperado unes letras bordadas mucho tiempo atrás. Son un abecedario del libro Sajou, Passion des Alphabets ancienes. Están bordadas con hilos metálicos DMC, que no recomiendo para nada. Me resultó difícil trabajar con ellos debido a su aspereza, incluso utilizando la cera especial para hilos, eran difíciles de domar. Además, el hilo en sí está compuesto por distintas hebras metálicas que recubren un hilo negro interior. A medida que bordaba se deshilachaban las hebras metálicas y afloraba el hilo negro interior. Al terminar el bordado de estas letras, los aparqué en un cajón y cayeron en el olvido. Quizás DMC los fabrica ahora mejor, lo desconozco, pero los que yo utilicé fueron nefastos. Las letras terminaron olvidadas también en una bolsa junto con el fieltro que completaba el proyecto. No me gustó el resultado, por eso nunca llegaron a lucir, pero este año me empeñé en recuperarlas, deshacer la banderola y volver a coser una de nueva. No tenía ninguna tela que me convenciera pero este inconveniente lo solucioné en mi visita a la feria navideña de patchwork de Sitges (¡qué maravilla de carpa, de ambiente, de todo! Espero que sea la primera de muchas). Y aquí está mi banderola rehecha, ahora me gusta mucho más!!
Y a vosotras, ¿os gusta coser adornos navideños o preferís comprarlos?



Although the Xmas atmosphere is obvious, I traditionally feel Xmas arrival on December 22nd, the Xmas lotto day in Spain. Some years ago the lights were switched on around the 6th December. Now the last week of November they are on. Times are changing and people are prone to consumerism and lights, shop windows, jingles and so forth are a way to promote it. I personally don’t like it, but I cannot do anything but making my own Xmas ornaments.

This is why I have purchased just a few Xmas ornaments and the great majority of them are handmade (Tilda’s elfs, my two Mirabilia fairies, this one and this other, a tablerunner, Rudolph, the reindeera wreath with a little bird, some felt stars… and some others that I have not shown here yet).
Some years ago I stitched some letters from the book Sajou, Passion des Alphabets ancienes. I used DMC metallic threads; they were so disgusting and awful that I have not used them again. These threads were totally ‘untamed’, if a thread can be untamed, I mean they were really difficult to use, because its roughness, although using a special thread wax. The more I used them, the more the fibers they were made of frayed and the inner black thread appeared. Obviously this was not the desired effect. I have not stitched with this material again. I ignore if DMC has changed its composition, but I do not recommend them.
I was so disappointed with the result that my garland ended up in a forgotten plastic bag. Nevertheless I recently decided to give it a try and with a fabric purchased in Sitges I sewed another pennant banner that I really like.
What about you? Do you like buying Xmas ornaments or do you prefer the handmade ones?



2 comentaris:

Mabel (aventuresidesventuresdels30) ha dit...

Molt xules les banderoles! Doncs a mi m'agrada anar fent cosetes a mi però he de reconèixer que no arribo a fer tot el que voldria...però bé, aquest any m'he animat amb una estrella per l'arbre... i ja és un principi! una abraçada

Silvia LGD (Little Green Doll) ha dit...

M'agrada molt com t'ha quedat! Ostres, tindré en compte el que comentes sobre aquests fils. Com tu, gairebé tots els meus guarnments són fet a mà, encara que hi ha algun comprat :) Petons!!