La meva llista de blogs

divendres, 5 de febrer del 2016

UFO del 2009


Vaig tancar el 2015 donant les últimes puntades al Grandmother Garden (li queda pendent una entrada com déu mana) i esborrant de la meva llista d’UFOs el que l’encapçalava des de temps immemorials. I he començat el 2016 amb el següent de la llista. Si l’acabaré enguany o no, ho descobrirem quan acabi l’any. De moment, l’he agafat amb moltes ganes. El vaig començar allà pels volts del  2009, ufff com passa de ràpid el temps, amb molta embranzida, però tallats els blocs on van aplicats els gossos i amb mitja dotzena d’arbres aplicats, va caure en l’oblit.

Així que en el que portem de mes he aplicat els 12 gossos, tallat i cosit els quadradets, cosit estrelles... Els cors aplicats m’estan costant més del que pensava a priori, així que ha estat l’excusa perfecta per fer-me amb els palets d’apliquick. No us descobriré res de nou si us dic que són una meravella, ohh quin goig treballar amb ells i què bé que queden les corves. El resultat és molt més ràpid i pulcre que com ho feia fins ara, enganxant la tela al paper amb les mini-agulles per aplicacions i passant la planxa. De debò, no hi ha color!! De totes maneres, em queda molt per aprendre perquè el centre del cor no està del tot com a mi m’agradaria. Si algú sap d’algun curs apliquick per Tarragona o Barcelona, que m’ho digui.

El que he d’admetre és que no m’agrada gens i quan dic gens és gens, que el marge de costura estigui inclòs en les mides del bloc. A mi m’agrada treballar a la inversa, és a dir, que em donin les mides del bloc i afegir-hi jo el marge. I és que jo no treballo a gust amb el quart de polzada que les anglosaxones inclouen en els blocs.

I després de tota aquesta parrafada, imagino que ja sabeu de quin treball us estic parlant, oi??



Cerré el 2015 dando las últimas puntadas al Grandmother Garden (le queda pendiente una entrada como dios manda) y borrándolo de mi lista de UFOS, que lo encabezaba desde tiempos inmemoriales. Y he empezado el 2016 con el siguiente de la lista. Si lo terminaré este año o no, lo descubriremos cuando termine el año. De momento, lo he retomado con mucha energía. Lo inicié allá por el 2009 con muchas ganas. ¡¡ufff qué rápido que pasa el tiempo!!. Pero cortados los bloques donde van aplicados los perros y con media docena de árboles cosidos, cayó en el olvido.

Así que en lo que llevamos de mes he aplicado los 12 perros, cortado y cosido los cuadraditos, cosido estrellas… Los corazones me están costando más de lo que a priori creía, excusa perfecta para hacerme con los palitos de apliquick. No voy a descubrir nada nuevo afirmando que son una maravilla. ¡Qué gozada trabajar con ellos, qué bien quedan las curvas! El resultado es más rápido y pulcro que como lo realizada hasta ahora, enganchando la tela al papel con las mini-agujitas para aplicaciones y pasando la plancha. En serio, una maravilla. De todos modos, me queda mucho aprendizaje, porque el centro del corazón no está del todo a mi gusto. Por ello si alguien sabe de algún curso de apliquick por Tarragona o Barcelona, que me lo haga saber.

Debo admitir que lo que no me gusta en absoluto, es más, detesto, es que el margen de costura quede incluido en las medidas del bloque. A mí me gusta trabajar a la inversa, es decir, conocer las medidas del bloque y añadir yo el margen de costura. Eso de que el cuarto de pulgada quede incluido no es de mi gusto, pero es lo que suelen hacer los diseñadores anglosajones.

Y después de todo este rollo, ¿sabéis ya de que diseño os he estado hablando?



I finally finished my Grandmother Garden quilt (I just need some time to take photos and I’ll show it to you). Having finished it, I picked up the next project in my ufo list. I started it in 2009 and I quickly put it aside, I don’t know why. Whatever the reason was, I don’t care. Although I’m so excited working in it, who knows if I’ll be able to finish it this year.

So far this month, 12 dogs are done, squares and stars on its way. Nevertheless, the hearts are not as easy as they seem. That’s why I’ve purchased the apliquick sticks. These sticks are absolutely helpful when you are trying to get sharp forms. Believe me, if you haven’t used this tool, give it a try. I would like to attend some classes to learn how to perfectly use the sticks.

I’m enjoying this project, it cannot be denied. However, I don’t put up with the fact that some designers include the seam allowance in the block measurements. Imagining the quarter inch included in the block makes me make a lot of mistakes.

Having said that, does this project ring a bell?

4 comentaris:

Mabel (aventuresidesventuresdels30) ha dit...

Què xulo ja veuras com a poc a poc el vas fent! Ara ja ho tens en marxa! una abraçada guapa

Aysezhu ha dit...

¡Qué aplicada has estado!

bss

Silvia LGD (Little Green Doll) ha dit...

Portes molt bon ritme!!! Sé que he vist aquest disseny, però ara no em surt el nom de la dissenyadora, quina ràbia!!
Em sembla que aquest any cauran a Sitges els palets d'appliquick. Tothom en parla molt bé d'ells...
Una abraçada!

Paqui Galán ha dit...

Te va a quedar precioso, porque no hay más que verlo como lo llevas.
Ya apunta maneras.
Ánimo, lo del apliquick es solo cuestión de práctica.
Feliz semana ... Besos, Paqui :)