La meva llista de blogs

dilluns, 12 de desembre del 2005

bibliografia

Des què he descobert que el món del px ha arribat també als blogs, en molts d'ells he trobat interessants referències bibliogràfiques. I precisament d'algunes d'elles us volia parlar avui, ja que em vaig animar a adquirir alguns llibres. En principi són llibres amb dissenys totalment oposats al que estic acostumada a brodar. Els tres llibres són francesos i adquirits a través de http://www.amazon.fr. Aquest primer Sajou Passion des Alphabets Anciens conté únicament abecedaris antics, això sí precedits d'una bona introducció on s'explica l'origen dels llibres de monsieur Sajou. Aquests quadernets eren utilitzats per les dames de l'època. Algunes eren senyoretes refinades que els utilitzaven per brodar les seves inicials al seu eixovar. Les noies de classe humil, en canvi, brodaven treballs per encàrrec en moltes ocasions. Recordo fa uns anys haver vist a casa de la meva àvia unes fulles que havien de formar part d'un quadernet espanyol de característiques similars. Si us agraden els abecedaris antics, aquest llibre us apassionarà.

La segona adquisició ha estat Bleu, Blanc, Bistre. Broderies au p
oint de croix. Aquí podem trobar motius diversos, com ara geomètrics, abecedaris... dividits en tres parts del llibre, cadascuna de les quals està dedicada a un color (blau, blanc o cru). Força recomable tant pels patrons com per les idees de com acabar una treball, ja que no sempre hem de fer quadres.

Abecedaires Fantaisie
està format exclusivament per diferents tipus d'alfabets, però en aquest cas gens antics, sinó com el títol indica plens de fantasia. Hi ha lletres envoltades de follets, lletres primaverals, lletres amb motius de cuina... Això sí, el meu abc preferit és el de la portada. És espectacular i segurament un dels meus propers treballs.


Gracias a haber descubierto que el px ha llegado también a los blogs, en muchos de ellos he hallado interesantes referencias bibliográficas.
Precisamente de algunas de ellas os quiero hablar hoy, ya que me animé a adquirir algunos libros. En principio se trata de libros con diseños totalmente opuestos a los que estoy acostumbrada. Los tres son libros franceses y comprados a través de
www.amazon.fr.
El primero
Sajou Passion des Alphabets Anciens contiene únicamente abecedarios antiguos, eso sí precedidos de una buena introducción donde se explica el origen de los cuadernillos de monsieur Sajou. Eran utilizados por las damas de la época. Algunas eran nobles que los empleaban para bordar sus iniciales en su ajuar. Las chicas de clase humilde bordaban trabajos por encargo en muchas ocasiones. Recuerdo hace unos años haber visto en casa de mi abuela algunas hojas similares que formaban parte de un cuadernillo español. Si os gustan los abecedarios antiguos, esta obra os apasionará.

Mi segunda adquisión ha sido
Bleu, Blanc, Bistre. Broderies au point de croix. Aquí podemos encontrar motivos diversos: geométricos, abecedarios...; divididos en tres partes del libro, cadauna de las cuales está dedicada a un color (azul, blanco o crudo). Muy recomendable tanto por sus patrones como por las ideas que aporta de como acabar una labor, ya que no todo se reduce a enmarcar.

Abecedaires Fantaisie está formado exclusivamente por distintos tipos de algabetos; pero en este caso no antiguos, sino como el título indica llenos de fantasía. Encontramos letras rodeadas de gnomos, letras primaverales, letras con motivos de cocina... Eso sí, mi abc preferido es el de la portada. Es espectacular y segurament uno de mis próximos proyectos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per tot el què has comprat,... ostres!, no sabria per on començar a brodar. Estic d'acord en què l'ABC Fantaisie et quedarà preciós.A mi m'agrada moltíssim fer abecedaris i samplers. Ja ho hauràs vist!
Poso les teves compres a la memòria del què demanaré als reis Mags. Necessito un camell per mi sola!!,... bé, que pari una mica a ALtafulla, també!!

Ana María ha dit...

Lauritaaaa peazo compritas lalalalalaritaaa, te felicito son a cual más interesante.

Africa ha dit...

me encantan tus libros, sobre todo el de los abcs de fantasía, el de la portada es precioso.
besos
Africa

nela ha dit...

ayyy ana a ver caundo me comentas y me dices cuanto te salieron? yo quieroooooooooooooooooo
ayyyy laura que te tengo en la mira adivina que llego?