La meva llista de blogs

diumenge, 6 d’agost del 2017

lletres boniques 3ª part


Estic molt monotemàtica darrerament i és que la calor de l’estiu m’aplatana tant que no em ve massa de gust treballar ni amb teles ni amb llanes. És per això que m’estic dedicant a la cal·ligrafia. Això sí, aquesta serà la tercera i darrera entrada sobre ‘lletres boniques’.

Com us vaig prometre, avui la dedicarem a enllaços amb recursos gratuïts, perquè està clar que alguns hobbies requereixen una inversió en materials i, de vegades, el que ens ve de gust és provar per veure si ens agrada. Si ens iniciem en una nova activitat i hem fet una gran despesa correm el risc que després no ens acabi de convèncer i llavors, a banda d’haver malgastat uns diners, tenim una sèrie de materials que acaben amuntegant pols i oblidats en un racó.

Pel que fa a la cal·ligrafia i al lettering, en principi, no necessitem massa material. Amb algun estri per escriure com ara un plomí, un retolador o un pinzell n'hi ha més que suficient.


Per on comencem? Podem descarregar-nos tota una sèrie de plantilles molt útils per a començar a practicar.

Three feelings al seu blog ens ofereix un quadern molt interessant, amb tot un seguit d’indicacions i una mostra de l’abecedari en majúscules i un en minúscules i una sèrie de paraules. Requereix subscripció.

➩ Raquel de Cocoloko també va preparar fa temps un quadern amb mostres dels traços i una làmina amb majúscules i una altra amb minúscules. La va enviar per correu electrònic als seus subscriptors.  No sé trobar si hi ha l’enllaç disponible al seu blog.

➯ La Srta. Rock and Roll ens ofereix diversos abecedaris, així com números, en l’apartat ‘descargables’ del seu blog.

Littlehannah i Anacoolteacher també tenen alguns freebies disponibles.


Ara algunes recomanacions en anglès:

➯Dawn Nicole té un web molt complert amb una gran quantitat de material disponible, tant pel que fa a plantilles com recomanacions i consells per escriure.

A la secció 'Lettering for newbies' del blog de ‘Lyssy creates’ trobareu una sèries de posts amb plantilles i consells per iniciar-vos i altres recursos de pagament en cas que vulgueu aprofundir-hi més.

I per últim, per no pas per això menys important, la pàgina dels retoladors Tombow també ofereix uns fulls per aprendre els traços bàsics i l'abecedari.




I com que diuen que una imatge val més que mil paraules, aquí van una sèrie de vídeos:

Silvia ‘la gata con botas’ recentment ha inaugurat un canal de youtube amb uns consells molt útils sobre com agafar el retolador i la inclinació que cal donar-li. De moment, hi ha pocs vídeos, un parell, crec, però doneu-hi un cop d’ull, perquè la manera en què s’agafa el retolador és clau per obtenir uns traços ben definits.

➯ Darrerament, Happy letters ha estrenat un web visualment molt xulo i ofereix l’accés a tres vídeos gratuïts als seus subscriptors. Té un curs online a través de Thehobbymaker que m’està temptant moltíssim. Al final hi he caigut de quatre potes, així que ja us ho explicaré.

➯ L’última recomanació és la web d’Amanda Arneil, està en anglès, però hi ha algunes plantilles molt útils i alguns vídeos. Esteu atents a les actualitzacions del seu blog, perquè de tant en tant, ofereix cursos online gratuïts amb vídeos i plantilles per descarregar. Jo en vaig realitzar un de brush lettering i va em resultar força interessant. Durant 5 dies ens va ensenyar a dibuixar tot l’abecedari amb aquarel·les i pinzells amb dipòsit d’aigua. Resulta recomanable com a punt de partida en el món del lettering. Evidentment, la seva intenció és que després et matriculis a algun de la resta dels cursos de pagament. 


Com veieu la llista de recursos gratuïts és força extensa, així que per fer una primera capbussada dintre del món de les lletres boniques no cal massa inversió. Jo crec que amb un retolador de punta pinzell o un pinzell i unes aquarel·les en teniu prou, fins i tot, el pinzell no cal que sigui res de l'altre món. I després si veieu que us animeu, podeu invertir en més materials, més plomins, més varietat de retoladors i aquarel·les, en un llibre com el Letras bonitas de Three feelings. Vaja que hi ha una immensitat de materials per dibuixar lletres!!!

Personalment, crec que l'important, com en tot, és practicar i practicar. Intentar ser constant i dedicar-li una estoneta diàriament. A mi m'ha servit de molt dedicar-li 30 minuts al dia de manera constant. Crec que més val això que no pas posar-m'hi tota una tarda seguida i oblidar-me de les lletres per un mes. 

Si us animeu a practicar, feu-m'ho saber, així com si coneixeu d'alguna altra pàgina amb consells i tutorials.

2 comentaris:

Descabdello ha dit...

Moltíssimes gràcies pel recull! Jo practico de tant en tant però no amb la teva constància ni per descomptat amb resultats tan xulos.
Si algun dia surt alguna cosa amb cara i ulls prometo ensenyar-ho al blog.

Cristina ha dit...

Qué bonito, Laura, me quedo extasiada viendo tu caligrafía y me pierdo entre tanto enlace.
Gracias por inspirarnos :)
Besotes!