La meva llista de blogs

divendres, 31 de març de 2006

A true compliment

Per fi, aquesta setmana publico un post dedicat al px. M'he decidit a confeccionar una bosseta per desar-hi les "deixalles" de px, una bosseta com les que Ana CL va realitzar. A més, com que tan amablement ens va oferir el tutorial de com realitzar-les, no m'hi he pogut estar.

El disseny triat és A true compliment. La tela emprada és lli count 40 o el que seria el mateix un Newcastle Linen de color crema. Mare meva, durant les primeres puntades pensava que em deixaria la vista, però a mesura que han anat passant els dies, sembla que ja m'hi he acostumat. Però no ha estat fàcil, tot i que he brodat amb llum natural i a prop d'un gran finestral. Masoquista???? Nooooo!!! El que passa que havia de decantar-me per un count alt, si no volia que el disseny quedés desproporcionat (56h x 90w) en relació amb la bossa (50 x23cm).

Em queda acabar de decidir quin serà el disseny a brodar al coixinet i la tela que servirà per forrar la bossa (hi ha una comanda en camí).


Por fin esta semana publico un post dedicado al px. Me he animado a confeccionar una bolsita para la "basurilla" de px, una bolsita como las que Ana CL realizó. Además, como tan amablemente nos ofreció el tutorial de como realizarlas, no me he podido resistir.

El diseño escogido es A true compliment. La tela utilizada es lino ct 40 o lo que sería lo mismo un Newcastle Linen de color crema. Madre mía, durante las primeras puntadas pensaba que me dejaría la vista en ello, pero a medida que han transcurrido los días, parece que ya me he acostumbrado. Pero no está siendo fácil aún bordando con luz natural y cerca de un gran ventanal. Masoquista???????? ¡¡¡¡¡noooo!!!! Lo que sucede es que tenía que decantarme por un count alto si no quería que el diseño quedara desproporcionado (56h x 90w) en relación a la bolsa (50 x 23cm).

Sólo queda acabar de decidir qué diseño bordar en el cojincito y la tela que servirá para forrar la bolsa (hay un pedido en camino).


PD: este post va dedicado a Miss Kyara que anda durmiendo como el gato del diseño. Aunque ella prefiere libros a un mullido cojín.


dijous, 30 de març de 2006

Primavera


Temps enrera vaig topar-me amb les obres de Curlin Reed Sullivan, però vaig decidir ajornar aquest post fins que arribés la primavera. I com que la primavera ja fa uns dies que és aquí... Em fascina la idea de fer postals a partir de pètals i flors!! Però com ho farà per a que no es panseixin??? Bé, imagino que gràcies a la química.

Tiempo atrás me topé con las obras de Curlin Reed Sullivan, pero decidí posponer este post hasta que llegase la primavera. Y como la primavera ya está aquí... Me fascina la idea de hacer postales a partir de pétalos y flores!!! ¿Pero cómo se las ingeniará para que no se pudran? Bueno, imagino que con productos químicos.

dimecres, 29 de març de 2006

He trobat... / Encontré...

... un tutorial de com fer un "pincushion", que no és altra cosa que un coixinet on clavar les agulles. El text és clar i les fotografies ajuden a seguir els pasos. Algú s'anima??? Ufff quantes coses a fer durant els dies lliures de Setmana Santa.
Afegiu aquesta pàgina a la llista de les vostres adreces preferides, hi ha treballs realment fantàstics.... un tutorial de como elaborar un "pincushion", que no es nada más que un cojincito donde clavar los alfileres. El texto es claro y las fotografías ayudan a seguir los pasos. ¿Alguien se anima??? Ufff cuantas cosas a realizar durante los días libres de Semana Santa.
Añadid esta página a la lista de vuestras direcciones favoritas, hay trabajos que son realmente fantásticos.

dimarts, 28 de març de 2006

Round RobinA través dels blogs de Gemma, San... hem pogut gaudir dels meravellosos Round Robin que es van organitzar al grup de yahoo de Margaret Sherry. Investigant una mica més sobre el tema, he descobert una pàgina web dedicada exclusivament als RR. El que m'ha cridat l'atenció és el RR de Mirabilia que hi ha en marxa. Em ve al cap una pregunta: com es pot dur a terme un RR dels dissenys de Nora Corbett??? Més que una tela per a un quadre hauria de ser per a un mural!! Però el que han fet aquestes brodadores no és brodar un disseny sencer, sino diferents parts. Ummmm, serà interessant veure el resultat final!!


A través de los blogs de Gemma, San... hemos podido disfrutar de los maravillos Round Robin que se organizaron en el grupo de yahoo de Margaret Sherry. Investigando un poco más sobre el tema he descubierto una webdedicada exclusivamente a los RR. Lo que más me ha llamado la atención es el RR de Mirabilia que hay en marcha. Me asalta una pregunta: ¿cómo se puede llevar a cabo un RR con los diseños de Nora Corbett? Más que una tela para un cuadro tendría que ser para un mural!!! Pero lo que están haciendo estas bordadoras no es bordar el diseño completo, sino distintas partes. Ummmmm, será interesante ver el resultado final!!

dilluns, 27 de març de 2006

Enginy / Ingenio

N'hi ha qui en té, d'enginy, i n'hi ha que en tenen més aviat poc. Jo em considero d'aquest segon grup, perquè les meves idees no venen del no-res, sino que són adaptacions del que veig. Per tant, puc afirmar que les meves creacions (ufff sembla que m'estigui el dia creant, i us ho juro que no és així, ja m'agradaria tenir una jornada de 8h al dia per a les meves "tonteries"!!!) sempre tenen un punt de partida que no és meu, no m'és propi. Les inspiracions són múltiples: un llibre, la il·lustració d'una revista, l'aparador d'una botiga, els blogs... són referents constants.

En canvi, en el primer grup de persones, aquelles que tenen enginy, crec que podríem encabir la creadora de les meravelles que podem contemplar a les fotos que il·lustren aquest post. Guauuu!!!!!- és el que exclamo cada vegada que em deixo caure pel blog.I tot seguit em pregunto: com se li ha pogut acudir??? Resposta: l'enginy.Hay quien tiene ingenio y hay quien tiene más bien poco. Yo me considero de este segundo grupo, porque mis ideas no vienen de la nada, sino que son más bien adaptacions de lo que veo. Por lo tanto, puedo afirmar que mis creaciones (uffff al hablar así parece que me pase el día creando y os juro que no es así, aunque ya me gustaría tener una jornada de 8h al día para mis "tonterías"!!!!!) siempre tienen un punto de partida que no es mío, que no me es propio. Las inspiraciones son múltiples: un libro, la ilustración de una revista, el escaparate de una tienda, los blogs... son constantes.

En cambio, en el primer grupo de personas, aquellas que poseen ingenio, creo que podemos incluir la creadora de las maravillas que podemos contemplar en las fotos que ilustran este post.
Guauuuu!!!! - es mi exclamación cada vez que me dejo caer por su blog y acto seguido me pregunto: ¿Cómo se le ha podido ocurrir? Respuesta: el ingenio.

dijous, 23 de març de 2006

creu a creu.../ cruz a cruz...

... el Fresh Water Pearls va prenent forma. Feia temps que no m'hi posava i he de dir que en estonetes lliures la cosa ha anat canviant de color. La setmana passada m'hi vaig posar amb ganes i es nota com va avançar. La primera foto és de dilluns i la segona de divendres, déu n'hi do, oi??? Si us fixeu en la tercera foto, la part sombrejada amb rotulador rosa és el que vaig brodar. Però ara aquests dies la cosa està més que parada, aquest maleït refredat m'ha tret les ganes de tot, fins i tot, de px.
De totes maneres, m'he tret la pressió de fixar una data d'entrega. Brodar tenint en ment un dia concret en què ha d'estar finalitzat, em neguitejava i feia que no em divertís, per tant, estarà enllestit quan hagi d'estar-ho. Per mi la finalitat del px és divertir-me alhora que relaxar-me. A més, en ser un disseny de grans dimensions (bé comparat amb els Golden Kite deu semblar ridícul) m'agrada anar rotant amb altres dissenys més petits i que avancen més ràpidament.

... el Fresh Water Pearls va tomando cuerpo. Hacía tiempo que no me dedicaba a él y a decir verdad aprovechando ratitos libres , la cosa ha cambiado de color. La semana pasada me puse con ganas y se nota el avance. La primera foto es del lunes y la segunda del viernes, hay diferencia, a qué sí??? Si os fijáis en la tercera foto, la parte sombreada con rotulador rosa es lo bordado. Pero estos días el tema está más parado, este maldito resfriado me ha quitado las ganas de todo, incluso de px.
De todas formas, me he quitado de encima la presión de fijar fecha de entrega. Bordar teniendo en mente un día concreto en que la labor debe estar terminada, me angustiaba y no me divertía, por lo tanto, estará acabada cuando pueda estarlo. Para mí la finalidad del px es divertirme a la vez que relajarme. Además, siendo un diseño de grandes dimensiones (bueno si lo comparamos con un Golden Kite puede parecer ridículo) me gustar ir rotando con otros diseños más pequeños y que avanzan más rápidamente.


dimarts, 21 de març de 2006

mi primer post de fieltro

I voilà!!! Aquí està la meva primera incursió en l'apassionant món del feltre. No és gran cosa, però d'alguna manera s'ha de començar. I ja se sap que la primavera la sang altera. Tinc més o menys clar on acabarà anant a parar, però com que m'estic tornant molt misteriosa, doncs apa, un altre misteri. Però no patiu que si sou bones noies, hi haurà premi.

Y voilà!!!! Aquí está mi primera incursión en el apasionante mundo del fieltro. No es gran cosa, pero de algún modo tenía que comenzar. Y ya se sabe que la primavera la sangre altera. Tengo más o menos claro donde lo colocaré, pero como me estoy volviendo muy misteriosa, pues ale, otro misterio. Pero no sufráis, que si sois buenas chicas, habrá premio.


PD: post dedicado a Anabel de Fieltromanía, quien consiguió que me sonrojara con sus amables comentarios. (yo que me considero el caos personificado, jejeje)
Hay quien dedica canciones en la radio y hay quien dedica post.

Coincidència

I ja som tres les que recentment hem adquirit el llibre de Jinny Beyer. I coses de la casualitat, com l'Ana, aquest dissabte vaig passar a recollir per l'Abacus el llibre. Sense saber com al cistell de la compra va caure una d'aquestes taules regides que serveixen per tallar les peces de roba.
Tot i que havia fullejat el llibre a Albapatch, he de dir que mirat en calma a casa, crec que la compra ha estat acertada. Proper pas: trobar a prop un lloc on imparteixin cursos.

Y ya somos tres las que recientemente hemos adquirido el libro de Jinny Beyer. Y cosas de la casualidad, como Ana, este sábado pasé a recoger mi ejemplar por Abacus. Además sin saber como en mi cesto de compra cayó una de esas tablillas rígidas que sirven para cortar las piezas de tela.
Aunque había ya ojeado el libro en Albapatch, tengo que decir que mirado con calma en casa, creo que la compra ha sido acertada. Próximo paso: encontrar un centro cerca donde se impartan cursos.

dilluns, 20 de març de 2006

Virus

Hi ha massa gent al planeta, massa, massa. Cada dia sóc més conscient que la raça humana és el virus de la Terra. I d'alguna manera, la població s'ha de regular, digues-li guerra, grip aviària o com vulguis. Ja ho deia Malthus que mentre la població creixia en progressió geomètrica, els recursos ho feien en progressió aritmètica, i per tant les catàstrofes no eren altra cosa que una manera de cercar l'equilibri.
I a banda d'haver massa gent, el que li passa a la majoria és que ha perdut l'educació, els valors i tot el que hauria de caracteritzar a l'espècie humana. De veritat, penso que els animals són molt més nobles que les persones!!

Dijous 16:45 de la tarda Salou.
Estaciono el cotxe, surto d'ell amb la mala sort que se m'escapa la porta i pica amb el cotxe que estava parat al semàfor. Immediatament surt el conductor i m'increpa gairebé empentant-me contra el meu. Em borda que hem de fer papers, cosa a que no em nego, tot i que l'esgarrapada a la seva carrosseria s'ha de veure amb microscopi.
Resultat: omplo papers per tal d'evitar que el senyor em tregui una navallada i em talli de dalt a baix (no fa molt un incident d'aquest tipus va passar en una benzinera catalana).
Em pregunto: quina necessitat té un senyor de 40 anys de posar-se com una moto enmig del carrer, a cridar, insultar i increpar-me amb signes evidents de voler-me agredir????????

I exemples com aquests, ufffffff cada dia a milers, però sols de mala educació del personal. Us podria explicar múltiples batalletes de treballadors que fan el viu a l'empresa i et carreguen no sols el mort sino les seves tasques. Gent que demana, demana i demana, i rep, rep i rep, i quan els hi preguntes que donen ells, t'espeten que si poguessin (que poden) donar no donarien, perquè s'ho quedarien ells. Encara no saben que per rebre, primer s'ha de donar. Però tant se val, si amb més bones o males arts, acaben tenint el que han demanat, sense esforç, això sí, però al sac i ben lligat.
Però el problema no és que jo pugui explicar anècdotes mil, d'aquest tipus, sino que entre totes podríem escriure una enciclopèdia monotemàtica sencera.

Conclusió: no seré jo qui vingui ara a arreglar el món, però tant de bo les teories malthusianes sobre la demografia s'acabin complint.


Hay demasiada gente en el planeta, demasiada, demasiada. Cada día soy más consciente que la raza humana es el virus de la Tierra. Y de algún modo, la población tiene que regularse, llamémosle guerra, gripe aviaria o como queramos. Ya lo decía Malthus que mientras la población crece en progresión geométrica, los recursos crecen en progresión aritmética; y, por lo tanto, las catástrofes no son nada más que una forma de búsqueda del equilibrio.
Pero es que a parte del problema de sobrepoblación, lo peor es que la mayoría de individuos que pululan por las calles, han perdido la educación, los valores y todo lo que intrínsicamente va ligado a la especie humana. De verdad que pienso que los animales son mucho más nobles que las personas!!!

Jueves 16:45 de la tarde, Salou.
Estaciono mi coche, salgo de él con tan mala pata que se me escapa la puerta y golpea levemente el coche que hay parado en el semáforo. Inmediatamente sale el conductor y montado en cólera me increpa casi empujándome contra el mi coche. Me ladra que tenemos que rellenar papeles, cosa a la que no me niego, a pesar de que el arañazo es perceptible a través del microscopio.
Resultado: relleno el parte con tal de evitar que ese señor saque una navaja y me corte de arriba a abajo (no hace mucho un incidente similar ocurrió en una gasolinera catalana).
Me pregunto: ¿qué necesidad tiene un señor de 40 años de ponerse como un energúmeo en medio de la calle a chillar, insultar, increparme con signos evidentes de quererme agredir???

Y ejemplos como éstos, ufffffff cada día miles, pero no sólo de la mala educación del personal. Os podría explicar múltiples batallitas de trabajadores que se escaquean en la empresa y no sólo te cargan con el muerto sino con sus deberes. Personajes que piden, piden y piden; y reciben, reciben y reciben; y cuando les preguntas que dan ellos, te espetan que si pudieran dar (que pueden) no darían, porque se lo quedarían ellos. Aún desconocen que para podere recibir, primero hay que dar. Pero qué más les da, si al fin y al cabo, con más malas o buenas artes, lo consiguen; y sin esfuerzo.
Pero el problema no es que yo pueda explicar anécdotas mil, de este tipo, sinó que entre todas podríamos escribir una enciclopèdia monotemática completita.

Conclusión: no seré yo quien se ponga a arreglar el mundo, pero ojalá las teorías malthusianas sobre la demografía se acabarán cumpliendo.

dijous, 16 de març de 2006

++++ abc


Per fi us mostro les lletres de l'abc particular que vaig poder brodar en aquells temps immemorials, quan estava jo feliçment de vacances. Simplement experiments.

Por fin os muestro las letras del abc particular que pude bordar en aquellos tiempos inmemoriales, cuando estaba yo felizmente de vacaciones. Simplemente experimentos.

dimecres, 15 de març de 2006

Para Nela: mi pequeño granito de arena

Les que visiteu sovint el blog de la Nela, haureu vist que fa unes setmanes demanava ajuda per a confeccionar un llistat de tutorials de manualitats. En primer lloc, Hip Hip Hurra per la iniciativa, Nela. De ben segur ens serà de gran ajut per a tothom. Per tant, no vull deixar passar l'oportunitat i avui us deixo els links d'uns blogs que em semblen summament interessants:

En aquest l'autora ens mostra totes les seves inquietuds. En l'últim post podreu veure com fer braçalets a partir de retalls de roba i abaloris.

Turkey Feathers és un blog que tampoc podeu deixar passar. Tot i que l'autora no ens mostra pas a pas com elabora les seves creacions, aquestes són flipants.

Las que visitáis con asiduidad el blog de Nela, habréis visto que unas semanas atrás pedía ayuda para confeccionar un listado de tutoriales de manualidades. En primer lugar, HIP HIP HURRA por la iniciativa, Nela. Sin duda alguna nos será de gran ayuda tu trabajo de investigación. Por lo tanto, no quiero desaprovechar la oportunidad y os dejo los links de unos blogs que me parecen sumamente interesantes.

En éste, la autora nos muestra todas sus inquietudes. En su último post podréis ver como elaborar brazaletes a partir de retales de tela y abalorios.

Turkey Feathers es un blog que tampoco podéis dejar de visitar. A pesar de que la autora no nos muestra paso a paso como elabora sus creaciones, éstas son flipantes.


dimarts, 14 de març de 2006

Una de grip aviària????

Avui us presento una adaptació de les gallines de MS que van aparèixer fa mesos a la revista Cross Stitcher. És una adaptació perquè al patró original n'hi havia 5 i aquí n'hi ha dues. En un post anterior en podeu veure les dues centrals, les d'avui són concretament les gallines que hi ha a cada punta.
Per cert, com els meus problemes amb el frenchs knots continuen, he aplicat els abaloris que em va enviar Nela i aquí són els ulls.
Ara em queda donar-li voltes al tema de l'acabat final, ja que les vull aplicar a algun projecte una mica més complex. Però això també és un altre dels meus misteris.

Hoy os presento una adaptación de las gallinas de MS que aparecieron en un número antiguo de la revista Cross Stitcher. Es una adaptación porque en el patrón original había 5 y aquí sólo 2. En un post anterior podisteis ver las dos centrales; las de hoy son las que hay en cada una de las puntas.
Por cierto, como mis problemas con los frenchs Knots persisten, he aplicado los abalorios que me envió Nela, que hacen la función de ojos.

Ahora me queda darle vueltas al tema del acabado final, ya que las quiero aplicar a un proyecto un poco más complejo. Pero eso también es otro de mis misterios.

divendres, 10 de març de 2006

+ abc particular

Aquesta setmana ha estat bastant prolífica en quant a comentaris (a post per dia). No puc dir el mateix sobre el px, acabades les vacances, el temps del px s'ha reduït a una estona després de dinar i una altra ben minsa per la nit. De totes maneres, el meu abc particular ha avançat una mica. Avui us mostro la lletra L. Per a no variar, també l'he bordat en lli, però aquesta vegada amb DMC rayon, color 30351. He de dir que utilitzar l'acondicionador de fils ha estat una manera molt eficaç de domesticar el rayon.
La propera setmana us ensenyaré fotos del que he anat fent durant les vacances (uiii que llunyanes em semblen i només fa 5 dies que he tornat a la rutina).


Esta semana ha sido bastante prolífica en cuanto a comentarios (ha tocado a post por dia). No puedo decir lo mismo sobre el px, concluidas mis vacaciones, el tiempo para el px ha quedado reducido a un rato después de comer y otro ratillo por la noche. No obstante, mi abc particular va avanzando. Hoy os muestro la letra L. Para no variar también la he bordado en lino, pero en esta ocasión empleando DMC rayon color 30351. Utilizar el acondicionador de hilo ha sido una manera efectiva de poder domar el rayon.
La próxima semana publicaré fotos de lo realizado durante mis vacaciones (uiii que lejanas parecen ya y eso que se terminaron hace 5 días).

dijous, 9 de març de 2006

patchwork 2: bibliografia

A Albapatch vaig poder fullejar alguns llibres i revistes, alguns en anglès, però també en castellà. Les recomanacions de la propietària per a una principiant com jo van ser aquestes tres:

1. LEONE, Diana: El nuevo Sampler Quilt, Madrid: Drac tutor, pp 144,ISBN 8495873214
2. BEYER, Jinny: Quilts hechos a mano, Madrid: Drac tutor, 2005, pp 262 ISBN 8496365832
3. McCLUN, Diana i NOWNES, Laura: Quilts, quilts, quilts, Madrid: Drac tutor, 2002, pp 192, ISBN 8495873001

Hi ha diversos llocs on es poden adquirir: Albapatch, a través de la pròpia editorial (aquí), a través d'Amazon (alguns fins i tot es poden fullejar, mireu), o a l'Abacus. Jinny Beyer fins i tot té la seva pròpia web. Si opteu per economitzar i no us importa l'idioma, la millor opció és sens dubte Amazon. En canvi si els voleu en castellà, la millor opció és l'Abacus, ja que si sou socis surten una mica millor de preu.
No obstant, s'acepten també recomanacions de les expertes.
En Albapatch pude ojear algunos libros y revistas, unos en inglés, pero otros en castellano. Las recomendaciones de la propietaria para una principiante como yo fueron estas tres:

1. LEONE, Diana: El nuevo Sampler Quilt, Madrid: Drac tutor, pp 144,ISBN 8495873214
2. BEYER, Jinny: Quilts hechos a mano, Madr
id: Drac tutor, 2005, pp 262 ISBN 8496365832
3. McCLUN, Diana y NOWNES, Laura: Quilts, quilts, quilts, Madrid: Drac tutor, 200
2, pp 192, ISBN 8495873001

Existen di
versos establecimientos donde adquirirlos: Albapatch, a través de la propia editorial (aquí), a través de Amazon (algunos incluso se pueden ojear online, mirad), o en Abacus. Jinny Beyer tiene su propia web. Si optais por economizar y el idioma no os importa, la mejor opción sin duda es Amazon. En cambio, si los quereis en castellano, decantaos por Abacus, ya que si sois socios el precio es un poco inferior.
No obstante, se aceptan recomendaciones de las expertas de la blogosfera.

dimecres, 8 de març de 2006

Novetats Margaret Sherry

Avui m'he trobat gratament amb una sorpresa: han aparegut nous dissenys de MS, tant de gallines com de gats. Uiiii són fantàstics i molt em temo que serem algunes les que caurem en l'enabling.
La troballa no ha estat meva, ja que hi ha un post amb aquesta informació al blog d'una noia anomenada Bea. Així que avui estic doblement contenta, pels dissenys de MS i per haver descobert un nou blog (encara que has degut estar tu Bea qui m'ha trobat a mi primer).


H
oy he encontrado una grata sorpresa: han aparecido nuevos diseños de MS, tanto de gatos como de gallinas. Uyyyy son fantásticos y mucho me temo que seremos algunas las que caeremos en el enabling.
Este descubrimi
ento no ha sido mío, ya que hay un post con esta información en el blog de una chica llamada Bea. Así que hoy estoy doblemente contenta: por los diseños de MS y por haber encontrado un blog nuevo (aunque creo que has sido tú Bea quien me ha encontrado a mí)dimarts, 7 de març de 2006

patchwork 1

Són molts els posts dedicats al patchwork que apareixen als blogs que visito. I tafanera de mena que sóc, m'ha picat el cuquet del patch. He de dir però que ni idea de retallar peces de roba i unir-les i per això el millor era començar a investigar. Per casualitat, així és com trobo moltes pàgines interessants, el google em va dirigir cap a una tenda online, que resulta que és de Reus (ciutat veïna de Tarragona).
La tenda és albapatch i ofereix material de patch com ara teles, llibres, revistes, plantilles... Primerament vaig contactar per e-mail, he de dir però que tot i que ofereixen la possibilitat de fer compres on-line, no són massa ràpids (van trigar 15 dies en respondre'm el mail, i si les comandes van al mateix ritme...). Així que aprofitant les vacances una tarda vaig anar a parar a Reus i a la tenda en qüestió. Llàstima que no està en un carrer massa céntric i que el seu horari tampoc és molt comercial, perquè la tenda a primera vista val la pena, al menys això em va semblar a mi, que sóc una novata del patch (potser les que esteu més acostumades la veurieu una mica provinciana i que ofereix simplement les coses bàsiques).
La tenda està dividida en dos espais, el primer el més gran os es troba tot el material (piles i piles de teles en una prestatgeria d'una gran paret, i llibres, revistes, plantilles i altres estris a la paret de davant, i al centre dues grans taules, també amb llibres i altres coses). Al fons semblava haver una cambra, probablement per a cursos, però ho desconec.
La sra. molt amable em va deixar mirar i mirar i després em va recomanar tres llibres per a iniciar-me en el món del patch (deixo aquesta informació per a un proper post). Llàstima que va venir una clienta i que jo tenia el cotxe mal aparcat i no em podia entretenir massa, perquè m'hagués agradat conversar amb ella i saber, per exemple, si imparteixen cursos.


Son numerosos los posts dedicados al patchwork que aparecen en los blogs que visito. Y curiosa como soy, me ha picado el gusanillo del patch. Tengo que decir que ni idea de recortar piezas de tela y unirlas, por eso lo mejor era comenzar una investigación. Por casualidad, así es como hallo muchas webs interesantes, el google me dirigió a una tienda online, que resulta es de Reus (ciudad vecina de Tarragona).
La tienda es albapatch y ofrece material de patch como telas, libros, revistas, plantillas... Primeramente contacté con ellos via e-mail, tengo que decir que a pesar de la posibilidad de comprar online, no son demasiado rápidos (tardaron 15 días en contestarme, y si los pedidos van al mismo ritmo...) Así pues aprovechando mis vacaciones, una tarde fui a Reus a buscar la tienda en cuestión. Lástima que no está en una calle muy céntrica y que su horario tampoco es muy comercial, porque la tienda a primera vista vale la pena, al menos eso me pareció a mí, que soy una novata del patch (quizás para las expertas puede parecer provinciana y que ofrece simplemente los materiales básicos).
La tienda está dividida en dos espacios, el primero es el más amplio y es donde se halla todo el material (pilas y pilas de telas en una gran estantería de toda una pared; y libros, revistas, plantillas y otros utensilios en la pared de enfrente; y en el centro dos grandes mesas con libros y otras cosillas). En el fondo parece haber una sala, probablemente para cursos, pero lo desconozco.
La sra. muy amable me dejo mirar y mirar y me recomendó tres libros para iniciarse en el mundo del patch (esta info. la deja para un próximo post). Lástima que entró una clienta y que yo tenía el coche mal aparcado y no me pudo entretener más, porque me hubiera gustado conversar más con ella y saber, por ejemplo, si imparten cursos.

dilluns, 6 de març de 2006

teoria del caos


Les vacances ja s'han acabat i he de dir que aquestes dues setmanes han passat volant. Bàsicament m'he dedicat a relaxar-me i assaborir les petites coses de la vida que sovint són les més interessants. Com???? Amb llargues passejades per la muntanya (què de bonics que estan ja els ametllers i plens d'abelles!!!!) i per la platja, brodant una mica i "perdent" el temps amb les coses que més m'agrada fer. El temps!!! Què bo que seria poder-me comprar el meu temps! Però crec que amb tranquil·litat i paciència les coses bones arriben.
Fa uns anys (ja més de 4) m'hagués donat amb un canto a les dents per una feina com la que tinc, però el temps passa, com passen les nostres inquietuds, com passen les nostres prioritats... com canvia tot, vaja. Ara doncs toca esperar que arribi l'oportunitat, perquè arribarà d'això n'estic segura i llavors caldrà decidir que és el més convenient, però fins que es presenti el moment hem de gaudir de l'instant present.
Ahir al vespre ens vam dedicar una estona a nosaltres, a seure al sofà i mirar una pel·li. Feia segles que no "perdíem" el temps d'aquesta manera i no ho entenc, perquè als dos ens encanta. La pel·li era The butterfly effect , bastant entretinguda. Segons aquesta teoria, el vol d'una papellona a Japó pot provocar una inundació a Nova York un mes més tard. (més info) Tot això et fa pensar en l'important que poden ser de vegades les nostres accions, ja que si en comptes d'obrar d'una manera o fem d'una altra, tot el que esdevingui després pot ser diferent. Jo sempre l'he anomenat la teoria del i si... Què hagués passat si en comptes d'A, hagués fet B? I si... i si... en tal ocasió...
Per això entenc perfectament al meu amic Z que ha decidit tirar pel camí del dret i apostar per l'amor, per tal de no preguntar-se en un futur i si...


Las vacaciones se terminaron y estas dos semanas han pasado volando. Básicamente me he dedicado a relajarme y a saborear las pequeñas cosas de la vida que a menudo son las más interesantes. ¿Cómo?? Con largos paseos por la montaña (qué bonitos están los almendros y llenos de abejas!!!!) y por la playa, bordando un poco y "perdiendo" el tiempo con las cosas que más me gusta hacer. ¡¡¡El tiempo!!! ¡Qué bonito sería poderme comprar mi tiempo!! Pero creo que con tranquilidad y paciencia las cosas buenas llegan.
Hace unos años (ya más de 4) me hubiera dado con un canto en los dientes por un trabajo como el actual, pero el tiempo pasa, como pasan nuestras inquietudes, como pasan nuestras prioridades... como cambia todo, vaya. Ahora me toca esperar que llegue la oportunidad, porque llegará, de eso no tengo duda y entonces tocará decidir que es lo más conveniente, pero hasta que se presente el momento tenemos que disfrutar del instante presente.
Ayer por la noche nos dedicamos una rato a nosotros, a sentarnos en el sofá y mirar una peli. Hacía tiempo que no "perdíamos" el tiempo de esa manera y la verdad no lo entiendo, porque a los dos nos encanta. La peli era The butterfly effect , bastante entretenida. Según esta teoría el aleteo de una mariposa en Japón puede provocar inundaciones al cabo de un mes en Nueva York. (més info) Todo ello me lleva a pensar en lo importante que pueden ser a veces nuestras acciones, ya que si en lugar de actuar de un modo, lo hacemos de otro, el devenir puede ser diferente. Para mí siempre ha sido la teoría del y si... ¿Qué hubiera pasado si en lugar de A, hubiera hecho B? Y si... y si... en tal ocasión.
Por ello entiendo perfectamente a mi amigo Z que ha decidido lanzarse a la piscina y apostar por el amor, para en un futuro no preguntarse y si...