La meva llista de blogs

dijous, 29 de maig de 2008

Tengui, tengui, falti...


Estic retornant a la infantesa i tornant a cantar "tengui, tengui, falti, tengui..." mentre algú (el meu tiet) em va mostrant un a un tots els cromos "repes" que té entre les mans. I és que la ciutat ha embogit en aquests últims dies amb motiu del col·leccionable sobre l'Any Jubilar que ha editat la Cambra de Comerç per commemorar que fa 1750 anys van cremar a Sant Fructuós. Així que ja tinc la llista amb alguns de tatxats i un llistat dels comerços on he d'anar a buscar els que em falten. Es tracta d'anar-los a buscar a comerços i entitats de la ciutat, perquè són gratuïts; això sino arribes al comerç en qüestió i els avis/jubilats no han arrassat amb les existències. Que m'expliquin com ho resisteixen, perquè vaig passar una tarda a la caça del cromo i vaig arribar a casa esgotada!! Com han canviat les coses des què tenia 10 anys i anava al quiosc de la família Tobias a comprar paquets de Candy-Candy o l'Abeja Maya... ara els cromos ja no es peguen amb cola, sino que són autoadhesius.

Estoy regresando a mi infancia volviendo y volviendo a cantar
"tengui, tengui, falti, tengui..." mientras alguien (mi tío) va mostrando uno a uno los cromos "repes" que tiene entre sus manos. Y es que la ciudad ha enloquecido en los últimos días con motivo del coleccionable sobre el Año Jubilar que ha editado la Cámara de Comercio para conmemorar los 1750 años que hace que quemaron a San Fructuoso. Ya tengo la lista con algunos números tachados y un listado de los comercios donde debo ir a buscar los que me faltan. Se trata de ir a comercios y entidades de la ciudad, porque son gratuitos. Eso si no llegas al comercio de turno y los abuelos/jubilados no han arrasado con las existencias. Por favor, que me expliquen como lo hacen porque pasé una tarde a la caza y captura del cromo y acabé agotada!!! ¡¡¡Cómo han cambiado las cosas desde que tenía 10 años e iba al quiosco Tobías a comprar sobres de Candy-Candy o la Abeja Maya... ahora los cromos no se pegan con cola, sinó que son autoadhesivos!!!

dilluns, 26 de maig de 2008

block-roll


Si en l’entrada anterior us deia que sóc desordenada, ara us dic que sóc una capritxosa. Des què Mercedes ens va mostrar el seu block-roll, vaig proposar-me fer-ne un. Però la idea va quedar en stand-by fins que vaig veure el de la Sílvia i els de la tieta Rosa. Així que aprofitant teles de la “colxa ràpida” i del quilt de mostra, a estonetes he anat cosint aquest. He volgut combinar-lo amb una franja de lli, on he brodat amb fil color Cupid de Crescent Colours, els mots “els meus brodats” acompanyant al meu nom i l’any de realització.Tot emprant la gama del vermell, color que cada dia m’agrada més. Per a l’interior he utilitzat una tela de Moda per a Blackbird designs que em va regalar la meva estimada Sílvia. Em venia molt de gust emprar-la en aquest projecte, perquè és realment bonica i molt encertada per a aquest accessori. Ara ja tindré les labors acabades, que han d’esperar a ser emmarcades, allunyades de la pols.Si en la entrada anterior os decía que soy desordenada, ahora confieso que soy una caprichosa. Desde que Mercedes nos mostró su block-roll, me propuse confeccionar uno. La idea quedó aparcada hasta que vi el de Silvia y los de la tieta Rosa. Así que aprovechando restos de telas de la “colcha rápida” y del quilt de muestra, a ratos he ido cosiendo éste. He querido combinarlo con una franja de lino, donde he bordado con hilo color Cupid de Crescent Colours las palabras “mis bordados” acompañando a mi nombre y al año de realización. Todo con la gama de los rojos y granates, que cada día me gustan más. Para el interior he utilizado una tela, que me regaló mi apreciada Sílvia, de Moda para Blackbird designs. Me apetecía mucho usarla en este proyecto por lo bonita que es y porque creo que es muy acertada para este proyecto. Ahora ya tendré mis labores terminadas, pendientes de enmarcar, alejadas del polvo.

divendres, 23 de maig de 2008

caos vs ordreSóc terriblement desordenada, però tot i el meu desordre acostumo a trobar amb facilitat el que busco en la meva muntanya caòtica. Tanmateix, he de reconèixer que m'agrada l'efecte de veure-ho tot al seu lloc. Contemplar un escriptori, una llibreria... en ordre és un gust. I més encara quan es tracta de fils i teles. Avui us ensenyo la caixa on deso les teles de px, gairebé tot són llins. A banda de les teles per a futurs treballs, també hi he anat emmagatzemant alguns brodats finalitzats pendents d'emmarcar, sempre de manera temporal. Però com molt bé em diuen per casa "no hi ha res més definitiu, que allò que comença éssent temporal". Doncs bé, aquest sistema per desar els treballs realitzats té els seus dies comptats. Mentre prenc fotos per ensenyar-vos el segon grau del meu sistema "temporal", voldria formular-vos unes preguntes:

- Què en feu d'una labor quan està acabada però ha d'esperar per ser emmarcada?
- Teniu algun sistema per emmagatzemar les teles per a futurs treballs? Pros i contres.

Soy terriblemente desordenada, pero a pesar de mi desorden acostumbro a hallar con facilidad lo que busco en mi montaña caótica. A pesar de ello, debo reconocer que me gusta el efecto de verlo todo en su sitio. Admirar un escritorio, una librería... en orden es un deleite. Y más cuando se trata de hilos y telas. Hoy os enseño la caja donde guardo las telas de px, casi todas son de lino. Estas telas para futuros trabajos comparten espacio con bordados finalizados pendientes de enmarcar, siempre de modo temporal. Pero como bien dicen por casa "no hay nada más definitivo qie aquello que comienza siendo temporal". No obstante, este sistema para almacenar mis trabajos concluidos tiene sus días contados. Mientras tomo fotos para mostraros el segundo grado de mi sistema "temporal" querría formularos unas preguntas:

- ¿Qué hacéis con una labor que está terminada pero debe esperar para ser enmarcada??
- ¿Tenéis algun sistema para almacenar las telas de futuras labores? Pros y contras.

dijous, 22 de maig de 2008

Botons 2


Com que us interessa saber més sobre els botons de què escrivia en l'entrada anterior, us diré que el kit el vaig comprar en una merceria de la meva ciutat, després de buscar molt i molt. No obstant, com sé que venir a comprar-los a Tarragona us resultaria una mica car, aquí us deixo uns enllaços de tendes online on podreu adquirir-los. Són més econòmics, tot i que hem de sumar-hi les despeses d'enviament, llavors... no sé si compensa, tret que afegiu més articles a la vostra comanda.

- Button Boutique a Etsy
- Reprodepot


Como os interesa saber más sobre los botones de los cuales escribía en la entrada anterior, os diré que el kit lo compré en una mercería de mi ciudad, después de buscar mucho. No obstante, como sé que venir hasta Tarragona a comprarlos os resultaría un poco caro, aquí os dejo unos enlaces de tiendas online donde podréis surtiros de ellos. Son más económicos, pero debemos sumar los gastos de envío, entonces... no sé si compensa la comprar, eso si no añadís más artículos a vuestro pedido.


-
Button Boutique en Etsy
- Reprodepot

dimecres, 21 de maig de 2008

botons


Quan volem forrar uns botons acostumem a utilitzar el servei que ofereixen les merceries. Tries el tamany i facilitant-los un retall de roba, te'ls forren d'una manera bastant correcta. No obstant, també ho podem fer a casa, sense necessitat de tenir la màquina professional. M'ha costat trobar-lo a les merceries que tinc a l'abast i quan ja m'anava a donar per vençuda els he trobat. Entenc que les merceries no vulguin fer-ne massa propaganda, en part se'ls hi acaba el negoci. Però no està de més saber que existeixen altres opcions. Aquest kit és de la marca Prym, tot i que n'hi ha d'altres.

Cuando queremos forrar unos botones, nos decantamos por el servicio que ofrecen las mercerías. Escoges el tamaño y facilitando un retal de tela, te los forran de una manera bastante correcta. No obstante, también podemos hacerlo en casa, sin necesidad de tener la máquina profesional. Me ha costado muchísimo encontrar este kit en las mercerías que tengo a mi alcance y cuando me iba a dar por vencida lo hallé. Entiendo que las mercerías no quieran hacer mucha propaganda, en parte se les acaba el negocio. Pero no está de más saber que existen otras opciones. Este kit es de la marca Prym, aunque existen otros.

dimarts, 13 de maig de 2008

visites

Aquest cap de setmana he tingut dues visites. La primera la de la coneguda "granota", aquella que no ens agrada mai rebre. I la segona la d'un trist moixó, al que vam haver d'eixugar-li les plomes no sols amb l'ajuda d'una tovallola, sino del meu assecador. Aisss, sort que després de passar tota una nit sota cobert, l'endemà estava millor i va emprendre el vol.

Este fin de semana he tenido dos visitas. La primera de la conocidísima "rana", visita que nunca es grata. Y la segunda la de un triste pajarillo, al que tuvimos que secarle las plumas no sólo con una toalla sino con mi secador de pelo. Aisss, suerte que después de pasar toda la noche en casa tapadito, a la mañana siguiente estaba mucho mejor y emprendió el vuelo.

dissabte, 10 de maig de 2008

Conillets


I segueixo amb les classes de patch, acolxant a estones curtes a casa i aprofitant les tardes del dilluns per a un nou projecte. Aquest anirà penjat a la paret de la petita de la família. Endevineu de què es tracta????? Síii, un quilt de Tilda, els arxi-coneguts conills. Estic pensant emmarcar el voltant amb tires, però és sembla una opció una mica sosa, però tampoc vull carregar el contorn amb blocs, què em suggeriu???

Y sigo con las clases de patch, acolchando en ratos cortos en casa y aprovechando las tardes del lunes para un nuevo proyecto. Éste irá colgado de la paret de la chiquitina de la familia. ¿Adivináis de qué se trata??? Síi, un quilt de Tilda, de los archiconocidos conejos. Estoy pensado enmarcar el bloque central con tiras, pero me parece una opción un poco sosa; pero tampoco quiero cargar todo el contorno con bloques. Vosotras, ¿qué me sugerís??

divendres, 9 de maig de 2008

llibretes


M'agraden les llibretes, en tinc més d'una en blanc perquè sovint no sé què escriure. Però darrerament em veig amb l'obligació d'emprar-les perquè me les han regalades amigues especials i estan confeccionades amb molta delicadesa. La darrera és aquesta i des d'aquí vull felicitar a "mi loquilla loca" per les mans tan fantàstiques que té.

Me gustan las libretas, tengo más de una en blanco, por estrenar, porque con frecuencia no sé que escribir. Pero últimamente me veo con la obligación de utilizarlas porque me las han regalado amigas especiales y están confeccionadas con mucha delicadeza y esmero. La última es ésta y desde aquí quiero felicitar a "mi loquilla loca" por las manos tan fantásticas que posee.

dijous, 8 de maig de 2008

Sense paraules

Davant d'una humiliació com la d'ahir, és millor apagar el televisor i sopar tranquil·lament.
Ante una humillación dolorosa como la de ayer, lo mejor es apagar el televisor y cenar tranquilamente.

divendres, 2 de maig de 2008

acolxant


Top montat, guata i traseres col·locades, tot embastat, què queda llavors???? Acolxar, és clar. I en aquesta fase estic, acolxant i disfrutant, per la qual cosa no entenc perquè tothom em comenta que acolxar és avorrit, jo crec que és una part molt important del patchwork. M'agrada bastant com està quedant, tret que els dos blocs d'aplicat no peguen gens amb la resta. A més, hi ha moltes errades, algunes per la manca de destresa encara, la gran majoria, altres perquè a la professora no li ha donat la gana de corregir-les. Tot i això, m'ha picat el cuquet del patch, ho de he reconèixer.

Top montado, guata y trasera colocadas, todo hilvanado, ¿qué resta entonces?? Acolchar, claro está. Y en esta fase me hallo, acolchando y disfrutando, por lo que no entiendo porque todo el mundo me comenta que acolchar es aburrido, yo creo que es una parte muy importante del patchwork. Me gusta bastante como está quedando, a pesar de que los bloques de aplicado no pegan nada de nada con el resto. Además, hay muchos fallos, algunos por manca de habilidad, la gran mayoría, otros porque a la profesora no le ha dada la gana de corregirlos. Todo y con ello, me ha picado el gusanillo del patchwork, debo reconocerlo.